Skor som är snygga och bekväma

Skor till män

Ett par skor

Det är lätt att bli galen i det som man har på fötterna. Visst kan man skratta åt en person som har fler skor än hårstrån, men de flesta inser att man faktiskt behöver något på foten som sitter bra, ger ett ordentligt stöd och dessutom ser bra ut. Det här är saker som man inte alltid kan kombinerar och det gäller att inse när komfort måste gå före estetik. Sedan så kan man ju tänka på att variera. Om man har ett par som sitter mycket snävt över tårna så kan man ju låta bli att bära det alltför mycket. Man kan gott lida lite pin för att vara fin men det får inte bli så pass att tårna och foten tar skada.

Skor som märks

Om man vill ha skodon som märks så kan man satsa på skarpa färger och unika former. Nu är det förstås så att del skor kan vara hur speciella som helst men ändå inte väcka någon uppmärksamhet. Dessutom så är det där med skomodeller som märks inte alltid något positivt. Med en häl av trä som slår mot stengolv så att det känns och hörs så är det kanske rentav pinsamt då man inte vill ha all uppmärksamhet. Träskor och flip flops som klapprar kan också vara irriterande. Man får alltså ta sig en funderare på hur man vill att skorna ska märkas. Små barn till exempel tycker att det är riktigt läckert med sportskor som har lampor som tänds då man går. Det här kan vara en extra säkerhet då barnet rör sig i mörker vid trafik så föräldrar som först tycker att det här verkar onödigt bör tänka om.

Nya intressanta modeller

Det händer en hel del inom skornas värld och det finns moderna modeller som är intressanta och omtalade. Här finner vi förstås barfotaskorna som hyllas av vissa och kritiseras skarpt av andra. En del hävdar att man till och med kan skada foten av att gå i en sko som lurar en att tro att man får ett stöd som man inte får. Nu är det inte alla som använder barfotaskorna för att träna, och som rolig skomodell så kan man uppleva att det här är ett kul sätt att klä sig på. Om man väljer mellan en flip flop av gummi och barfotamodellen så kan man gott säga att den sistnämnda är bättre så allting är ändå rätt relativt.

Rätt storlek

Man måste se till att ha rätt storlek på sig. Hellre än att fastna vid att man har storlek 38 så bör man testa den aktuella skon. Många märken tillverkar olika modeller för olika fötter. Har man breda tår så gäller det att välja varianten som ger plats för tårna istället för att gå upp en storlek. När man finner ett par som man gillar skarpt så kan det vara trist att inte finna rätt storlek. Då ska man inte pressa i foten och bita ihop. Skriv istället ner namnet och modellnumret och beställ rätt storlek online.

Ett par för varje tillfälle

Har man många par skor så är detta inget att skämmas för. Det är roligt att ha ett par för varje tillfälle och om man finner en modell som man verkligen gillar så kan det vara smart att skaffa flera par i olika färger. På så vis så har man alltid rätt färg till olika outfits och skorna förblir fräscha längre då man inte sliter på dem dag efter dag. Det kan också vara bra för fötterna att byta skomodell med jämna mellanrum. Detta förutsatt att man inte har problem med sin hållning i vilket fall man kan behöva skoinlägg som är till för att jämna ut ben av olika längd och ge rätt hållning. Den här typen av inlägg kan man för det mesta använda i vilka skor som helst, så även den som har problem med ben, knän och rygg kan njuta av att ha riktigt många par att byta mellan.