Sommarens projekt – Husbygge

Hej hopp bloggen och ni som fortfarande följer med i mitt flöde =). Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen men tänkte göra ett litet inlägg såhär på nationaldagen. Detta inlägg kommer handla om 50 års festen vi var på i helgen samt lite om vårt nya husbygge. Vi har fått massvis av hjälp av våra nya grannar och i helgen blev vi bjudna på deras 50 års kalas.

En trevlig tillställning med livemusik och massvis av lekar. Vi började dagen med en god middag, samtliga ingredienser kom antingen från deras trädgård eller närmaste gård. Vi pratar alltså ekologiskt/närodlat på riktigt =). Vi fick massvis av inspiration och har redan bestämt oss för att vi ska inhandla ett växthus så fort huset står klart. Jag ska inte förvandla denna blogg till ytterligare en matblogg men lite uppdateringar om våra odlingar i växthuset får ni acceptera =).

Sovrummet – Det viktigaste rummet i huset

saccosäck

Den nya saccosäcken

Många skulle nog säga att köket är det viktigaste rummet i hemmet men för er som ska bygga nytt rekommenderar jag att lägga mestadels av planeringen på ert egna sovrum. Halva övervåningen kommer bestå av ert stooort sovrum med braskamin och direkt ingång till en stor toalett.

Denna inspiration fick vi från vårt AirBnB boende på franska rivieran. Vi fick “offra” tv rummet på ovanvåningen och istället ha ett lite mindre tv rum på nedan våningen, något vi är väldigt nöjda med. För att inte tråka ut mina följare så kommer jag uppdatera ett rum i taget och detta var alltså inlägget om vårt sovrum. Nästa gång jag skriver har vi byggt klart vårat garage/gäststuga och det blir ett spännande inlägg. Tavlor, klädhängare och sen stor skön saccosäck är redan på plats. Tavlorna och klädhängaren i all ära men en stor saccosäck framför en öppen brasa är något jag kan rekommenderar till alla individer därute.